Omuz Ağrısı Nedenleri, Omuz Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir » Dora Hospital 2024
"Gülümseyin, buradasınız!"

Omuz Ağrısı Nedenleri, Omuz Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”3/4″ align=”left” vertical_align=”inherit” border=”btRightBorder” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”center” cell_padding=”default” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”Omuz Ağrısı Nedenleri, Omuz Ağrısı İçin Hangi Bölüme Gidilir” headline_size=”extralarge” dash=”no” dash_style=”btNormalDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_image image=”11928″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Omuz diye adlandırdığımız şey aslında tek eklem değil, bir kaç kemiğin oluşturduğu, eklemlerden, kaslardan, onu sıkı sıkı saran kapsül ve bağlardan, tendonlardan oluşan, komplex bir yapıdır. Sadece açılıp kapanmaktan öte, sırtınız kaşımak veya bir taş fırlatmaktaki gibi komplike hareketleri vardır. Bu yapıların herhangi birinde olacak bir sorun, sıkışma yırtılma, bozulma ağrılara sebebiyet verebilir. Ağrılar hareketle artan, ara ara gelen veya devamlı ağrı şeklinde olabilir. Bu makale olası ağrı sebepleri hakkında genel bilgilendirme amaçlı olup net teşhisi doktorunuz koyabilir.

[/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_image image=”” caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms hidden_sm hidden_md hidden_lg”][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_text]

Omuz ağrım için ne zaman doktora gitmeliyim?

Ani bir şiddetli ağrı oluştu,bir yerden düştünüz veya bir kaza geçirdiniz,hareketi çok ağrılıysa hemen bir doktora zaman geçirmeden başvurmalısınız. Ağrınız daha az,sadece üzerine yatınca veya zorlamayla ağrıyor,bir kaç gün beklemnin bir zararı yoktur. Ama ağrılarınız hala devam ediyor,üzerinden bir iki hafta geçmiş,düzelmediyseniz de bir uzmana gitme zamanınız gelmiş demektir.

[/bt_text][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″ align=”center” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”btMiddleVertical” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Dora Sağlık Bilgi Formu

Error: Contact form not found.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Major sebepleri sıralayacak olursak;

1.Tendon enflamasyonu (tendinit, bursit), tendon yırtılması.

Tendon, kasları kemiklere bağlayan, kirişte denen, sedefimsi, sert, lifsi yapılardır. Bunlardan birinin enflamasyonu tendinit olarak adlandırılır. Genellkikle rotator kaslarda veya biseps tendonunda olur. Akut ve kronik olmak üzere 2 şekli vardır. Akut olanı, ani bir travma, düşme, fırlatma gibi spor aktivitesi sırasında veya çalışırken oluşur, genellikle istirahatle toparlar. Kronik olanınsa altında eklem kireçlenmesi,veya tekrarlayan travmalar vardır. Aşınma ve yırtılmalar oluşmuş olabilir. Tendon yırtılması ilerleyen yaşla birlike oluşan aşınma ve tekrarlayan travmalar sonucu,veya daha genç yaşlarda ani bir travmayla oluşabilir. Kısmi yırtık veya kemikten tam ayrılma şeklinde olabilir. Rotator manşet ve biseps tendonları bu yırtılmaya en çok maruz kalan tendonlardır.

Bursit,vücudun kalça, diz gibi çeşitli eklemlerinde bulunan,içi sıvı dolu yastıkçıklara bursa denir,bunların enflamasyonu, dejenerasyonuna da bursit denir. Omuz ekleminin bursitide bunların en sık bozulanlarındandır. Bu yastıkçıklar normalde eklem sürtünmesini azaltan yapıların birbirine çarpmasını engelleyen,şok absorbe eden, amotisman vazifeli yapılardır. Bunlar bozulunca sürtünme artıp, tendonlarda da yıpranmaya sebebiyet verir. Ağrılıdır, kıyafetinizi giyip çıkarmak, başınızı yıkamak sorun haline gelir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

2. Sıkışma (impingement)

Omuzun üst ve dış kemiği, kürek kemiğinin üst uzantısı olan, akromion kemiğinin altındaki kaslara bası yapması, kolu kaldırmaya zorladığımızda sıkışması hadisesidir. Bu durum, bursit, tendinit, tendon kopması, yırtılmasına kadar yol açabilir. Ağrılıdır ve hareketleri kısıtlar.

3.İnstabilite

Omuzun bir birine destek veren yapılarından birinin veya bir kaçının bozulması sonucu oluşan sarsaklıktır. Bu bir ani travma sonrası veya çok kullanmaya bağlı oluşabilir. Kol kemiği baş topuzunun ,kürek kemiği soketinden çıkmaya meyilli veya tam çıkık olması halidir. Omuzu oluşturan bağ ,kapsül veya tendonlarının gevşekleşmesi, veya yırtılması sonucu ortaya çıkar. Çıkmalar sık sık tekrarlar hale gelebilir. Her çıkma hadisesinde şiddetli ağrılar olur, ve bu tekrarladıkça etraf kıkırdakları bozacağından kireçlenmeye yol açacaktır.

4.Omuz kireçlenmesi (artrit)

Omuzda kireçlenmenin bir çok çeşidi vardır. En meşhur olanı yıpranma ve yırtık kireçlenmesidir. Orta yaşlarda, şişmeler, sertleşmelerle başlar, ağrı zamanla giderek artar, hareketler kısıtlanır, yıllar içinde kötüleşir. Akut iş kazaları, spor yaralanmaları veya kronik yıpranma ve yırtılmalar sonrasında kireçlenme olur. Diğer tipleriyse, rotator manşet yırtıkları, enfeksiyon veya eklem kapsülü zedelenmesi kaynaklıdır. Ağrı nedeniyle hasta omuzun kullanmayı giderek azaltacağından etraf yumuşa dokularda sertleşmeler, kontraktürler, ağrılı donuk omuz ortaya çıkabilir.

5.Omuz kırıkları

Genellikle yüksek enerjili bir travma sonrası yüksekten düşme, trafik kazası gibi sebeplerle oluşur. Köprücük kemiği, kol kemiği veya kürek kemiğinden biri veya bir kaçı kırılabilir. Şiddetli ağrı, şişme, hareket kısıtlılığı ve morarma oluşur.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Omuz ağrısı sebeplerini bulmak için ne tür tetkikler yapılır?

Omuz ve boyun muayenenizin birlikte yapılması ,detaylı muayene sonrası bazı tetkikler yapılması gereklidir. X-ışını grafileri, mr omuz ve boyuna, ultrason, tomografi, emg ve artrogram gibi tetkikler istenebilir. Bir nöroloji veya beyin cerrahisi görüşü istenebilir, ki bazı omuz ağrıları boyun veya beyinden kaynaklı olabilir.

Omuz ağrılarının tedavisinde neler var?

Omuz ağrınızın sebebi tespit edildikten sonra altta yatan diğer sebeplerin tedavisi gerekir. Boyun fıtığı veya sinir sıkışması varsa,nörolojik veya romatolojik bir rahatsızlığınız varsa bunlar tedavi edilir. Çeşitli aktivitelerin kısıtlanması, iş pozisyon değişikliği, sportif aktivite sınırlaması yapılıp, fizik tedavi yapılabilir. Doktorunuz omuza enjeksiyon yapmayı önerebilir. Çeşitli ağrı kesici ve kas gevşeticilerle tedavi devam edebilir. Bunlarla geçirilemeyecek olanlara da cerrahi gerekebilir. Cerrahisinde artroskopik veya açık olarak tendon tamirleri, bursa alınması, akromionu kısaltma, akromioklavikular eklem kısmi alınmasından ,total omuz değiştirme, omuz protezine kadar giden bir aralıkta değişen yöntemler vardır. Bu tedaviler sonrası fizik tedavide gerekebilir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column][bt_column width=”1/4″][bt_row_inner el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms”][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”En Son Eklenenler” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_image image=”16213″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”http://ugn.sdf.mybluehost.me/.website_ff337748/online-randevu/” target=”_blank” hover_type=”btSimpleHoverType” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Ortopedi ve Travmatoloji” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” category=”ortopedi-ve-travmatoloji” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Branşlar” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_custom_menu menu=”Dora Sağlık Branşlar” el_class=”” el_style=””][/bt_custom_menu][/bt_column_inner][/bt_row_inner][/bt_column][/bt_row][/bt_section][bt_section][bt_row][bt_column width=”1/1″ align=”center” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Dora Hospital Randevu Formu

Önemli Bilgilendirme

"Dora Sağlık rehberinde bulunan içerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Acil bir durumda en yakın sağlık birimine müracaat ediniz."
Index