Distal Radius Kırıkları (Kırık El Bilekliği) Colles Kırığı | Dora Hospital
"Gülümseyin, buradasınız!"

Distal Radius Kırıkları (Kırık El Bilekliği) Colles Kırığı

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”3/4″ align=”left” vertical_align=”inherit” border=”btRightBorder” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”center” cell_padding=”default” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”Distal Radius Kırıkları – Colles Kırığı” headline_size=”extralarge” dash=”no” dash_style=”btNormalDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_image image=”11924″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Distal Radius Kırıkları – Colles Kırığı çok yaygındır. Radius, önkoldaki iki kemikten daha büyük olanıdır. Bileğe doğru ucuna distal ucu denir. Aslında, radius, koldaki en çok kırılan kemiktir. Bir distal radius kırığı hemen hemen her zaman kemiğin ucundan yaklaşık 1.5 cm uzakta meydana gelir. Ancak, kırılma birçok farklı şekilde gerçekleşebilir.

[/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_image image=”” caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms hidden_sm hidden_md hidden_lg”][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_text]

En yaygın distal radius kırıklarından biri, radiusun kırık parçasının yukarı doğru eğildiği bir Distal Radius Kırıkları – Colles Kırığıdır. Bu kırılma ilk olarak 1814 yılında bir İrlandalı cerrah ve anatomist olan Abraham Colles tarafından tanımlanmıştır – bu nedenle “Colles” kırığı adı verilmiştir.

[/bt_text][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″ align=”center” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”btMiddleVertical” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Dora Sağlık Bilgi Formu

Error: Contact form not found.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Distal radiusun kırılabileceği şekiller şunlardır:

  • Eklem içi kırık. Bilek eklemine kadar uzanan bir kırık,
  • Eklem dışı kırık. Eklem içine uzanmayan bir kırığa ekstra eklem kırığı denir.
  • Açık kırıklar. Bu tür kırıklar, enfeksiyon riski nedeniyle acil tıbbi yardım gerektirir.
  • Parçalı kırık. Bir kemik ikiden fazla parçaya bölündüğünde, parçalı bir kırık olarak adlandırılır.

Kırılma tipini sınıflandırmak önemlidir, çünkü bazı kırıkların diğerlerinden tedavisi zordur. Açık kırıklarda enfeksiyon riski yüksektir. Parçalı kırıklarda redüksiyon zordur. Eklem içi kırıklar çoğunlukla cerrahi gerektirir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Sebepleri

Bir distal radius kırığının en yaygın nedeni, uzatılmış bir kol üzerine ,avuç yere verilerek düşmektir.
60 yaşından büyük kişilerde birçok Distal Radius Kırıkları – Colles Kırığı, ostoporotik olduğundan,basit bir düşme nedeniyle bile oluşur.
Travma kuvveti yeterince şiddetli ise, sağlıklı kemiklerde bile bilek kırılabilir. Örneğin, bir araba kazası veya bisikletten düşmek, bir bileği kırmaya yetecek kadar güç üretebilir.
İyi kemik sağlığı, önemli bir önleme seçeneği olmaya devam etmektedir. El bileği korumaları bazı kırıkları önlemeye yardımcı olabilir, ancak hepsini engellemeyeceklerdir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Tedavi

Cerrahi Olmayan Tedavi

Kırık kemik iyi bir pozisyondaysa, kemik iyileşene kadar bir alçı uygulaması yapılabilir.
Kemiğinizin pozisyonu (hizası) yerinde değilse ve gelecekte kolunuzun kullanımını sınırlama olasılığı varsa, kırılmış kemik parçalarını yeniden hizalamak gerekebilir. ”redüksiyon”, doktorun kırılan parçaları yerine getirdiği bu işlem için teknik terimdir. Bir kemik deriyi açmak zorunda kalmadan düzleştirildiğinde (insizyon), buna kapalı redüksiyon denir.
Kemik düzgün şekilde hizalandıktan sonra, kolunuza bir atel veya alçı konulabilir. Küçük bir normal şişmeye izin vermek için genellikle ilk birkaç gün atel kullanılır. Şişlik azaldıktan sonra genellikle bir hafta sonra bir alçı eklenir. Şişlik daha da azaldıkça alçı 2 veya 3 hafta sonra değiştirilir ve alçı gevşetilir.

Kırığın yapısına bağlı olarak, doktorunuz düzenli olarak röntgen çekerek iyileşmeyi yakından takip edebilir. Eğer kırığın azalması veya dengesiz olduğu düşünülürse, 3 hafta boyunca haftalık aralıklarla ve sonra 6 haftada filmleri alınabilir. Kırığın stabil olduğu düşünüldüğünde, X ışınları daha az alınabilir.

Cerrahi Tedavi

Bazen, kemiğin konumu düzgün değildir , alçıyla düzeltilemez .Bu durumda ameliyat gerekebilir.
Ameliyat tipik olarak, hizalamayı (açık redüksiyon) geliştirmek için doğrudan kırık kemiklere erişmek için bir insizyon yapılmasını içerir.

Kırığa bağlı olarak, iyileşirken kemiği doğru konumda tutmak için çeşitli seçenekler vardır:

Plak ve vidalar
Eksternal fiksatör (kemikleri iyileşmek için uygun pozisyonda tutan vücudun dışında stabilize edici bir çerçeve)
Bu tekniklerin herhangi bir kombinasyonu. (Açık kırıklar)
Tüm açık kırıklarda en kısa sürede (yaralanmadan 8 saat sonra) cerrahi gerekir.Maruz kalan yumuşak doku ve kemik iyice temizlenmeli (debride edilmiş) ve enfeksiyonu önlemek için antibiyotik verilebilir.Kırık etrafındaki yumuşak dokular ağır hasar görürse, doktorunuz geçici bir dış fiksatör uygulayabilir.Plakalar veya vidalarla iç fiksasyon birkaç gün sonra ikinci bir prosedürde kullanılabilir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column][bt_column width=”1/4″][bt_row_inner el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms”][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”En Son Eklenenler” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_image image=”16213″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”http://ugn.sdf.mybluehost.me/.website_ff337748/online-randevu/” target=”_blank” hover_type=”btSimpleHoverType” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Ortopedi ve Travmatoloji” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” category=”ortopedi-ve-travmatoloji” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Branşlar” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_custom_menu menu=”Dora Sağlık Branşlar” el_class=”” el_style=””][/bt_custom_menu][/bt_column_inner][/bt_row_inner][/bt_column][/bt_row][/bt_section][bt_section][bt_row][bt_column width=”1/1″ align=”center” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Dora Hospital Randevu Formu

Önemli Bilgilendirme

"Dora Sağlık rehberinde bulunan içerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Acil bir durumda en yakın sağlık birimine müracaat ediniz."
Index