Diş Çekimi Fiyatları | Dora Hospital | Gülümseyin Buradasınız...
"Gülümseyin, buradasınız!"

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”3/4″ align=”left” vertical_align=”inherit” border=”btRightBorder” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”center” cell_padding=”default” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”Diş Çekimi Fiyatları” headline_size=”large” dash=”no” dash_style=”btNormalDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_image image=”14763″ caption_text=”Diş Çekimi Fiyatları” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diş Çekimi Fiyatları, uygulamada kullanılacak tekniklere, çekim yapılacak diş sayısına ve hastaların genel durumuna bağlı olarak, farklı şekilde ücretlendirilmektedir.

Klinik ortamda, uzan diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen diş çekimi işlemleri, diş sayısına ve dişlerdeki çürüklerin boyutuna göre, farklı şekillere ücretlendirilmektedir. Diş çekimi işlemleri için belirlenen tedavi modeli üzerinden, hastaların tedavileri başlatılmaktadır.

[/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_image image=”” caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms hidden_sm hidden_md hidden_lg”][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diş çekimi yapıldıktan sonra, hastaların dişlerinin üzerine belirli işlemler uygulanmakta ve bölgenin iltihap kapması engellenmektedir. Diş çürümeleri ve ağız içi bakteriyel hastalıklar sebebiyle ortaya çıkan diş çekimi öncesinde, diş kaybını engellemek ve dişlerde gelişen enfeksiyonları gidermek amacıyla, çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Dolgu tedavisi ve kanal tedavisi gibi birçok işlemle bölgedeki sorunun giderilememesi durumunda, diş çekimi uygulaması başlatılmaktadır.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/2″][bt_text]

Diş Çekimi İşlemlerinin Detayları Nelerdir?

Diş çekimi tedavisi, çene cerrahi uzmanı ya da diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. ağız ve çene cerrahi uzmanlarının, lokal veya genel anestezi altında gerçekleştireceği diş çekimleri, dişin durumuna göre daha kapsamlı operasyonlarla planlanabilir. Lokal anestezi ve genel anestezinin yanında, intravenöz anestezi ya da kombine anestezi modelleri kullanılmaktadır. Ayakta tedavi şeklinde tabir edilen diş çekimi uygulamaları, diş kökünün çene kemiğinde yer alan soket adlı yuvasından çıkarılmasıyla son bulmaktadır. Dişlerdeki ileri evre iltihap ve bakterilerin, çene kemiği ve diğer dişlere zarar vermesini engellemek, dişlerin oluşturduğu ağır ve keskin sancıyı gidermek adına, diş çekimi işlemleri gerçekleştirilmektedir. Diş çekimi uygulamalarının ardından, soket adlı yuvada bulunan tüm enfeksiyon temizlenmektedir.

[/bt_text][/bt_column_inner][bt_column_inner width=”1/2″ align=”center” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”btMiddleVertical” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Dora Sağlık Bilgi Formu

Error: Contact form not found.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diş Çekimi İşleminden Sonra Karşılaşılan Durumlar Nelerdir, Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş çekimi iyileşme süreci ve işlem sonrası karşılaşılan durumlar, aşağıda sıralı şekilde açıklanmıştır:

  • Diş çekim işlemi tamamlandıktan sonra, kişiler evlerine gönderilmektedir.
  • Ortalama 3-4 gün içerisinde, hastalar iyileşir ve kendilerini toparlar.
  • Hastaların ağrılarının giderilmesi için ağız yolundan ağrı kesici alınması ve enfeksiyon oluşumunu azaltan antibiyotiklerin kullanılması gerekir.
  • Diş boşluğuna yerleştirilen gazlı bezin yerinden çıkarılmaması ve operasyondan sonraki ilk saatlerde, bölgenin hafifçe ısırılarak, gazlı bezin tampon yapmasının sağlanması gerekir.
  • Gazlı bezin değişimi, bölgedeki tüm kan gazlı beze geçmeden yapılmak zorundadır.
  • Diş çekimi işleminin hemen ardından, en az 10 dakika boyunca bölgeye buz kompres uygulanmalıdır.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Hangi Durumlarda Diş Çekimi Yapılır, Diş Çekimi Yapılan Durumlar Nelerdir?

Diş çekiminin yapılma nedenleri, travmaya bağlı gelişmeler ya da ağız içerisinde oluşan çeşitli enfeksiyonlardır. Diş çekimini zorunlu kılan faktörler, aşağıda detaylıca ele alınmıştır:

  • Daimi dişlerin darbe alması ya da travma geçirmesi sebebiyle, işlevini yitirmesi durumlarında diş çekimi zorunlu hale gelmektedir.
  • Dişlerin tamirinin mümkün olmadığı ve ağız için risk faktörü sayıldığı gibi durumlarda, diş çekimi işlemleri zorunlu kılınmaktadır.
  • Çene kemiğine ve ağız içerisine uyum sağlamakta zorlanıp, çene içerisine sığmayan dişlerin, ağız sağlığı açısından çekilmesi gerekmektedir.
  • Normal diş dizilimini bozan ve fazlalık diş olarak tabir edilen dişler, diş dizilimini düzenlemek amacıyla çekilmektedir.
  • Ortodonti tedavisiyle düzeltilmesi mümkün olmayan dişler, diş çekimi sonrası düzenlenmektedir.
  • Diş etinin üstüne çıkamayan ve içerde gömülü kalarak, ağız içerisinde bakteriyel enfeksiyonlar oluşturan dişler, diş çekimi işlemleriyle yerlerinden alınmaktadır.
  • 20 yaş dişlerinin kendiliğinden çıkamayarak, apse ve benzeri oluşumlara yol açması, bölgeye uygulanacak operasyon sonrası diş çekimini zorunlu hale getirmiştir.
  • Dişlerdeki hasarların ya da çürümelerin, diş siniri ve damarlarını kontrol eden diş pulpasına kadar ulaşması durumunda, diş çekimi yapılması zorunlu hale gelmektedir.
  • Dişlerde gelişen enfeksiyonun çok şiddetli olması ve kanal tedavisiyle, mevcut enfeksiyonun giderilememesi durumunda, diş çekimi yapılmaktadır.
  • Periodontal sebeplerle, diş etlerinin enfeksiyon kapması ve diş çevresini çürütmeye bağlaması durumunda, dişler yerinden çıkacak kadar gevşemektedir.
  • Dişlerin gevşemesi durumunda, bir ya da birkaç adet diş için çekim yapılması gerekmektedir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diş Çekimi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş çekimi yapmadan önce, uzmanların dikkate aldığı belli başlı noktalar bulunmaktadır.

Diş çekimlerini olumlu ya da olumsuz şekilde etkileyecek işlem öncesi süreç, detaylı şekilde ele alınmıştır:

  • Diş etinde enfeksiyon oluşturma riski bulunan diş iltihapları, diş çekimi işlemleriyle ortaya çıkabilir.
  • Diş etlerine dolaşım sistemine enfeksiyon bulaştırma riskinin olması sebebiyle, işlem öncesinde detaylı ilaçlar kullanılmaktadır.
    Hastaların daha önce yaşadıkları tıbbi geçmişleri sebebiyle, vücutlarının enfeksiyon üretme riski bulunuyorsa, diş çekimi yapılmadan önce ve diş çekimi sonrasında, hastalara özel antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.
    Hastaların çene kemiği ve diş kök yapısının tam olarak anlaşılabilmesi için çene röntgeni ve farklı görüntüleme yöntemleriyle, görüntüler alınmaktadır. Alınan görüntülerin ardından, diş ve diş köklerindeki tüm hasar tespit edilmektedir.
  • Hastaların ağız içi sağlığını gözlemlemek için tıbbi muayene yapılması gerekir.
  • İşlem öncesinde, diş etleri ve ağız içindeki tüm bakteriyel gelişimler tedavi edilmektedir.
  • Hastaların tıbbi geçmişi, detaylı şekilde incelenmekte ve tüm detaylar not edilmektedir.
  • Hastaların kullandığı ilaçların hepsi öğrenilmekte ve kan sulandırıcı etkisi bulunan ilaçlar, işlem öncesinde sonlandırılmaktadır.
  • Hastaların kalp kapakçığında hasar bulunması ya da yapay kalp kapakçığının kullanılması gibi durumlarda, diş çekimi için farklı tedbirler alınmaktadır.
  • Bağışıklık sisteminin çökmesi ya da farklı etkenler sebebiyle bozulması gibi durumlarda, diş çekimi işlemleri için tedbirler alınmaktadır.
  • Siroz ve benzeri karaciğer hastalıklarının bulunan hastalar, kontrollü şekilde tedaviye alınacaktır.

Diş çekimi öncesi, diş hekimlerinin detaylı inceleme ve muayene yapmasının ardından, diş çekimi işlemleri için planlar hazırlanmaktadır.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxMnB4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MjRweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Diş Çekimi Uygulamasının Detayları ve Uygulama Aşamaları Nelerdir?

Diş çekimi uygulama süreci ve uygulama detayları şu şekildedir:

  • Diş çekimi uygulamasına alınacak hastalara, diş hekimleri tarafından genel anestezi ya da lokal anestezi uygulanmaktadır.
  • Narkoz kullanımının çok fazla tercih edilmemesi sebebiyle, hastalara lokal anestezi uygulandıktan sonra, damar yoluyla sedasyon verilmekte ve hastaların gevşemesi sağlanmaktadır.
    Hastaların gömülü dişlerini ve 20 yaş dişlerini çekmek için genel anestezi kullanımı da gerekli görülebilir.
  • Güçlü dişlerin çekimi için lokal anestezinin yeterli olmaması sebebiyle, belirli miktardaki genel anestezi hastaların ağrısını önlemek için yeterli olacaktır.
  • Hastalar tamamen uyuştuktan sonra, operasyonun ilk aşamasında çekilecek dişleri kaplayan diş eti kesilmekte ve kemik dokusu, dişten tamamen ayırılmaktadır.
  • Dişin etrafı açıldıktan sonra, forseps adlı aletle diş tamamen kavranmakta ve dişin çene kemiğiyle olan bağını gevşetmek amacıyla, ileri geri olacak şekilde hareketler yapılacaktır.
  • Dişlerin tek parça şeklinde yerinden çıkarılamaması durumunda, diş parçalanmakta ve parça parça yerinden çıkarılmaktadır.
  • Diş kökü yerinden tamamen çıkarıldıktan sonra, bölgede kanama oluşacaktır.
  • Diş boşluğunda ortaya çıkan kan pıhtısı, bölgeye yerleştirilecek steril gazlı bezlerle kontrol altına alınmaktadır.
  • Diş etlerinin çok fazla kesilmesi durumunda, bölgenin hızla iyileşmesi için dikiş atılmaktadır.
  • Nadir de olsa diş boşluğunda ortaya çıkan kan pıhtısı kendiliğinden düşmekte ve çene kemiği görünür hale gelmektedir.
  • Hastalar için acı verici ve riskli sayılan bu durum, mikroplu soket ya da kuru soket olarak adlandırılmaktadır.
  • Hastaların iyileşmesini sağlayan bu pıhtının yerinden çıkması durumunda, diş hekimleri tarafından hazırlanan antibiyotik içerikli macun, diş boşluğuna yerleştirilmekte ve birkaç gün kalması sağlanmaktadır.
  • Birkaç günün sonunda, bölgede tekrardan kan pıhtısı gelişmekte ve hastaların dikişleri alınmaktadır.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL3d3dy5kb3JhaG9zcGl0YWwuY29tL29ubGluZS1yYW5kZXZ1LyI+PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7IGJhY2tncm91bmQtY29sb3I6ICM1ZDQ3OGU7cGFkZGluZzogMSU7Y29sb3I6IHdoaXRlO2ZvbnQtd2VpZ2h0OiBib2xkO2ZvbnQtc2l6ZTogMTJweDtib3JkZXItcmFkaXVzOiAxMHB4OyI+RG9yYSBTYcSfbMSxayBPbmxpbmUgUmFuZGV2dTwvZGl2PjwvYT4KPC9kaXY+”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text][Sassy_Social_Share][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column][bt_column width=”1/4″][bt_row_inner el_class=”” el_style=”” responsive=”hidden_xs hidden_ms”][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_header superheadline=”” headline=”En Son Eklenenler” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_image image=”16213″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”http://ugn.sdf.mybluehost.me/.website_ff337748/online-randevu/” target=”_blank” hover_type=”btSimpleHoverType” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Plastik ve Estetik Cerrahi” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_text][psac_post_carousel show_date=”false” show_author=”false” show_tags=”false” show_comments=”false” show_category=”false” content_words_limit=”150″ show_read_more=”false” slide_show=”1″ dots=”false” category=”plastik-cerrahi” limit=”1″ orderby=”rand”][/bt_text][/bt_column_inner][/bt_row_inner][bt_row_inner][bt_column_inner width=”1/1″ align=”left” cell_padding=”btDoublePadding” vertical_align=”inherit” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” transparent_border=”border” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_header superheadline=”” headline=”Branşlar” headline_size=”small” dash=”bottom” dash_style=”btAccentDash” subheadline=”” el_class=”” el_style=””][/bt_header][bt_custom_menu menu=”Dora Sağlık Branşlar” el_class=”” el_style=””][/bt_custom_menu][/bt_column_inner][/bt_row_inner][/bt_column][/bt_row][/bt_section][bt_section][bt_row][bt_column width=”1/1″ align=”center” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Dora Hospital Randevu Formu

Önemli Bilgilendirme

"Dora Sağlık rehberinde bulunan içerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Acil bir durumda en yakın sağlık birimine müracaat ediniz."
Index