Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) » Dora Hospital 2024
"Gülümseyin, buradasınız!"

[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topSemiSpaced” bottom_spaced=”bottomSmallSpaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”1/1″ align=”center” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_text]

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen)

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][bt_row][bt_column width=”1/2″ align=”center” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_image image=”16335″ caption_text=”” size=”” shape=”square” url=”” target=”_self” hover_type=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_image][/bt_column][bt_column width=”1/2″][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) ve genel olarak Kurdeşen olarak da bilinen Ürtiker hastalığı deri üzerinde oluşan kırmızımsı kabarma ve döküntülerle ortaya çıkan bir cilt ve deri hastalığı olarak tanımlanmaktadır.

  • Bu hastalığın en belirgin özellikleri arasında ise özellikle oluşan yara ve döküntüler üzerinde meydana gelen kaşıntılar olmaktadır.
  • Bu hastalığın ortaya çıkmasına nende olan farklı etken ve sebepler de bulunabilmektedir.
  • Yine hastalığın gösterdiği etkililik ve belirtileri de vakalara göre çeşitlilik taşıyabilmektedir.
  • Bu rahatsızlık Otoimmün nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen hastalık gruplarına da dâhil edilebilmektedir.
  • Bu aşamada hastalık için uygun zemin hazırlayan farklı türde harici etken ve nedenlerde kimi hastalık görüntülerinde önemli etkenler arasında sayılabilmektedir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column][/bt_row][bt_row][bt_column width=”2/3″][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Genel Tanıtım

  • Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) hastalığı da aynı yetişkinler de olduğu gibi cilt yüzeyinde farklı bölgelerde meydana gelen kabarık döküntüler halinde izlenebilmektedir. Bu rahatsızlık sonucu ortaya çıkan kızarık kabarık oluşumlar ise vücut yapısı üzerinde hemen her yerde ortaya çıkabilmektedirler. Görülme sıklığı da fazla olan hastalıklardan biri olarak kabul edilmektedir.
  • Yine bu rahatsızlığın gösterdiği belirtiler ve etkinlik derecelerine göre de farklı tip ve çeşitleri de bulunabilmektedir. Oluşan yara benzeri döküntü ve şişkinlikler ise cilt üzerinde farklı seyirler de izleyebilmektedirler. Bu kapsam içinde yoğun olarak görülen bir alanda azalabilmekte olan yapılar farklı bölgelerde ansızın çoğalma eğilimi de gösterebilmektedirler. Bu durumda hastalığın erken aşamada teşhis edilip kontrol altına alınması gerçeğini ortaya koyan bir neden olarak kabul edilmektedir.
  • Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) rahatsızlıklarında bazı vakalarda ise oluşumlar cilt yapısının alt tabakalarında meydana gelen şişmeler şeklinde de ortaya çıkabilmektedir. Bu durumlar ise daha fazla olarak dil bölgesi, dudak ve çevresi ile gözlerde görülebilmektedir. Temel olarak ise Kurdeşen rahatsızlığı cilt dokusunda bulunan hücre gruplarından bazılarının ortaya çıkardığı farklı maddelerin salınımları ile de meydana gelebilen bir hastalık olarak ifade edilmektedir.
  • Fakat çocuklarda görülen Kurdeşen hastalığının en yaygın ve bilinen sebepleri arasında ise bazı virüslerin meydana getirdiği enfeksiyon sorunları olduğu da saptanan konular arasında yer almaktadır. Farklı nedenler arasında da yine bakteri kaynaklı ve bakterilerin oluşturduğu enfeksiyon durumlarının olduğu da bildirilmektedir.

[/bt_text][/bt_column][bt_column width=”1/3″ align=”center” vertical_align=”inherit” border=”no_border” cell_padding=”default” animation=”no_animation” text_indent=”no_text_indent” highlight=”no_highlight” background_color=”” opacity=”” inner_background_color=”” background_image=”” el_class=”” el_style=””][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Dora İlgi Alanları Bilgi Formu

[/bt_text][bt_text]

Error: Contact form not found.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][/bt_column][/bt_row][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) Belirtileri

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) rahatsızlığının da yine hastalığa özel olan ve farklı etkileri de bulunan belirtileri olmaktadır. Kendisine has belirtiler gösterebilen bir hasalık olan Kurdeşen rahatsızlığının belirtileri de farklılıklar gösterebilmektedir. Bu nokta da Ürtiker hastalığının belirtilerinde olduğu gibi nedenlerinde de çeşitli durumlar etken olarak rol oynayabilmektedir. Çocuklarda ve yetişkinlerde görülen hastalığın belirtileri de nedenleri de farklı özellikler taşıyabilmektedir.

Ürtikere bağlı olarak ortaya çıkabilen belirtilerin en temeli ise cilt üzerinde ortaya çıkan kızarık kabarma ve şişlikler olmaktadır. Bu döküntüler ise hastalığın tanısının konulması aşamasında da belirleyici öncüller olarak kullanılmaktadır. Meydana gelen bu döküntülü kabarık şekillerin ise büyüklük ve şekilleri de birbirlerinden ayrımlar taşıyabilmektedir. Bu kapsam da her bireyde ya da çocukta etkileri farklı olabilmektedir.

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) hastalığına nende olan farklı etken ve nedenlerin varlıkları da açıklanmaktadır. Farklı vakalarda bu etkenlerin bir ya da daha fazlası bir arada bu hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilmektedir. Yine bazı vaka türlerinde ise ortaya çıkan Kurdeşene bağlı yara ve döküntülerin belirli bir zaman içinde doğal yollarla kaybolabildiği gözlenmektedir.

Çocuklarda bu hastalığa neden olan bazı nedenler ise şunlar olabilmektedir;

  • Bazı virüslerin yol açtığı çeşitli enfeksiyon durumları
  • Bakteri kaynaklı enfeksiyon sorunları
  • Farklı ilaçlara bağlı olarak görülen yan etkiler
  • Değişik alerji etkenleri ve bunlara bağlı gelişen semptomlar
  • Yine aşırı soğuk hava
  • Uzun süre kontrolsüz güneş ışığına maruz kalmak

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxN3B4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MzZweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) Çeşitleri

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) hastalığı da aynı yetişkin bireylerde görüldüğü gibi zaman zaman ortaya çıkabilen bir hastalık olabilmektedir. Bazı durumlarda benzer nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen bu Ürtiker hastalığı ise bazen de daha farklı nedenlere bağlı olarak anlık zamanlar içinde meydana gelebilmektedir. Bu açıdan bu rahatsızlığa ait belirtilerin görülmesi ve özellikle devam etmesi durumunda hızlı bir şekilde hastaneye başvurmak gerekmektedir.

Yine Kurdeşen hastalığı yapısı itibariyle hasta olan kişilerde akut ve kronik olarak da seyredebilen bir hastalık olabilmektedir. Bu durumda hastalığın kronik ya da akut olarak tanımlanabilmesi için farklı şart ve durumlarında yerine gelmesi gerekmektedir. Bu kapsam da ise bu ayrımın yapılmasını sağlayan temel ölçüt ise hastalığın görülme ve devam etme süresi gibi hususlar olmaktadır.

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) hastalığı ya da genel olarak Kurdeşen hastalığında akut olan tipler de hastalık en fazla altı hafta kadar devam ettikten sonra geçebilmektedir. Bu sürenin bu belirlenen zaman dilimini geçmesi durumunda ise meydana gelen hastalık kronik olarak isimlendirilmektedir. Kronik Ürtikerin de kendi içinde farklı tip v çeşitleri de bulunmaktadır. Bu noktada kendiliğinden oluşan kronik Kurdeşen ve bazı etkenlere bağlı olarak meydana gelen Kronik Ürtikerler bulunmaktadır.

Bu kapsam altında özellikle dış etken ve harici sebeplere bağlı olarak gelişen kronik Kurdeşen hastalıkları da neden olan etkenlere göre farklı türler altında incelenebilmektedir. Bu türlerin de ortaya çıkış nedenleri, belirtileri, etkinlik zamanları ve zararları da farklılıklar taşıyabilmektedir.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_bb_raw_content raw_content=”PGRpdiBzdHlsZT0id2lkdGg6IDEwMCU7dGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyI+Cgk8YSBocmVmPSJodHRwczovL2JpdC5seS8zOENOcjczIj48ZGl2IHN0eWxlPSJ3aWR0aDogMTAwJTsgYmFja2dyb3VuZC1jb2xvcjogIzAwZTY3NjtwYWRkaW5nOiAxJTtjb2xvcjogd2hpdGU7Zm9udC13ZWlnaHQ6IGJvbGQ7Zm9udC1zaXplOiAxN3B4O2JvcmRlci1yYWRpdXM6IDEwcHg7Ij48aSBjbGFzcz0iZmEgZmEtd2hhdHNhcHAiIHN0eWxlPSJmb250LXNpemU6MzZweCI+PC9pPiBCaWxnaSBBbG1hayBtxLEgxLBzdGl5b3JzdW51ej8gV2hhdHNhcHAgSGF0dMSxbcSxeiBpw6dpbiBUxLFrbGF5xLFuxLF6PC9kaXY+PC9hPgo8L2Rpdj4=”][/bt_bb_raw_content][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) Tanı Yöntemleri

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) hastalığının tanı ve teşhis işlemlerini ise konuda uzman hekimler tıbbi olanakları ve imkânları kullanarak yapmaktadırlar. Özellikle farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilen bu hastalıkta tanı aşaması son derece fazla önem taşıyabilmektedir. Bu aşamada farklı cilt ve deri hastalıklarında olduğu gibi uzmanlar öncelikle hastaların fiziki muayenelerini yapmaktadırlar. Çoğu durumda ise yapılan bu fiziksel gözlem ve kontroller sonucunda hastalığın teşhisi koyulabilmektedir. Çocukların yapılan bu muayeneleri sırasında ise genel olarak varsa farklı hastalık hikâyeleri de istenmekte ve bu unsurlarda muayene verileri ile birlikte incelemeye alınmaktadır. Yine gözlem fiziksel muayenelerin yeterli görülmediği durumlarda ise tam tanı ve teşhis koyulabilmesi için farklı test ve incelemeler de yapılabilmektedir.

Tedavi Yöntemleri

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) tedavisi ve seçilecek tedavi türü ya da türleri ise genel olarak farklı etmenlere göre belirlenebilmektedir. Bu aşamada çocukların genel durumları, sağlık ve fiziksel durumları, yaşları ve görülen semptom ve izlerin etkinlik güçleri tedavinin şekli ile ilgili verilen kararları etkileyebilmektedir. Ayrıca nasıl bir tedavi uygulanması gerektiğine karar verirken bakılan farklı unsurlar arasında hastalığa neden olan etkenlerin neler olduğunu saptamakta önemli bir yer tutabilmektedir. Doğru ve tam sonuç verici bir tedavi uygulanabilmesi için Ürtikere nelerin sebebiyet verdiğinin net olarak da ortaya konulabilmesi oldukça önem taşımaktadır. Bu durumda özellikle harici etkenlere bağlı olarak gelişen vakalarda ise tedavi planlamaları bunları önlemeye ya da ortadan kaldırmaya yönelik olarak işleyebilmektedir.

Çocuklarda Ürtiker (Kurdeşen) tedavisi bu adımların ardından uzman doktor tarafından uygun görülen tedavi seçenek ya da seçenekleri ile yapılabilmektedir. Bu aşamada tedavilerde genel olarak ise etkilerin ortadan kaldırılması ve nedenlerin hastalara olan etkilerinin kesilmesi gibi amaçlarda güdülmektedir. Tedavilerde bazı ilaçlar kullanılabilirken hastalığın etkileri ve semptomlarına bağlı olarak farklı ilaçlar ya da tedavi uygulamaları da tercih edilebilmektedir.

Deri Kistlerinin Alınması, Sivilce ve Akne Tedavisi, Ben Aldırma

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section][bt_section layout=”boxed” top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” responsive=””][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_hr top_spaced=”topSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=”” responsive=””][/bt_hr][bt_text]

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]

Dora Hospital Randevu Formu

Önemli Bilgilendirme

"Dora Sağlık rehberinde bulunan içerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Acil bir durumda en yakın sağlık birimine müracaat ediniz."
Index